Zonne-energie is een prachtige, schone vorm van energie. Niet iedereen kan zelf zonnepanelen plaatsen op z’n dak. Maar samen kunnen we dat wel! Met Zonnepark Ecofactorij kun je toch zonnepanelen nemen en eerlijke energie opwekken. Hoe het werkt? Je koopt één of meer ZonDelen. Wij zorgen voor de zonnepanelen en doen het onderhoud. Daarmee zorg je voor meer duurzame energie en verdien je jaarlijks aan de opgewekte energie. Vijftien jaar lang. Samen maken we heel Apeldoorn groen. Lig jij straks ook op ons dak?

Koop ZonDelen van deA en lever 100% groene energie in Apeldoorn

Alle 2100 ZonDelen verkocht aan 196 inschrijvers

100%
Voortgang
Geen ZonDelen meer beschikbaar

 

Energieverbruik verduurzamen

Wie zijn energiegebruik wil verduurzamen, kan dat doen op eigen dak, of door deel te nemen aan Zonnepark Ecofactorij. Je levert een concrete bijdrage door extra duurzame energie op te wekken en daarnaast is het een prima investering. Zonnepark Ecofactorij maakt zonnepanelen mogelijk op een ander dak. Elke deelnemer krijgt een app waarmee de actuele opwek van de panelen te volgen is. Ieder jaar ontvang je een overzicht van de hoeveelheid opgewekte stroom zodat je weet wat jouw ZonDelen opleveren. Welke zonnepanelen>

 

Wat levert het op?ZonDelen-wat levert het op

Een ZonDeel kost € 335,-. Deelnemers krijgen jaarlijks €22,33 terug. (x 15 jaar is dat de inleg van 335 euro). Daarbovenop krijgen de deelnemers ieder jaar een rentebonus, die afhangt van wat het zonnepaneel heeft opgewekt. Als de zon veel schijnt, is de rentebonus hoger. Naar verwachting bedraagt de rentebonus tussen de € 8 en € 10, zodat je per ZonDeel jaarlijks tussen de 30 en de 32 euro krijgt uitbetaald door deA. Dat komt neer op een verwacht rendement (conform IRR) van 4,65 procent per jaar. De eerste uitbetaling is in januari 2018. Meer over rendement>

 

Niet op eigen dak?

Niet alle daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Bijvoorbeeld doordat het dak op het Noorden ligt; het dak in de schaduw van bomen of gebouwen ligt; de zonnepanelen het dak ontsieren; het dak onderdeel van een monument is; het appartement geen eigen dak heeft; het een gehuurde ruimte betreft.
Deelnemen aan Zonnepark Ecofactorij is dan de oplossing.

Zonnepanelen op eigen dak ongunstig? ZonDelen kopen op Zonnepark Ecofactorij maakt zonne-energie toch mogelijk.

 

 

Waarom meedoen?

Deelnemen aan zonnepark Ecofactorij is een leuke en aantrekkelijke manier om te investeren in duurzame energie direct in je eigen buurt.

Verschillende redenen om mee te doen

Vinkje je wilt duurzaam investeren met je spaargeld;

Vinkje je wilt je huis of bedrijf energieneutraal maken;

Vinkje je wilt zonnepanelen zonder zorgen;

Vinkje je wilt bijdragen aan een toekomstgerichte ontwikkeling van Apeldoorn.

Vinkje Zondelen van zonnepark Ecofactorij zijn een aantrekkelijk investering in een duurzaam doel.

Koop ZonDelen van deA en lever 100% groene energie in Apeldoorn.

 

 

Leden voorrang

Zonnepark Ecofactorij is een project van deA, duurzame energiecoöperatie in Apeldoorn. De verkoop van ZonDelen is eerst gestart bij onze leden, nu is de verkoop voor iedereen toegankelijk. Daarnaast krijgen leden van deA een korting van €50,-  op hun eerste ZonDeel. Ook meedoen aan de verduurzaming van Apeldoorn?  Word lid>

 

Zonnepark Ecofactorij in zeven stappen

 

Vinkje Stap 1 Inschrijven

Schrijf je in op voor een of meer ZonDelen.

Vinkje Stap 2 Email

Je krijgt een bevestiging per mail. Vanaf dit moment houden we je via email op de hoogte van de stand van zaken van Zonnepark Ecofactorij.

Vinkje Stap 3 Factuur

Je krijgt een factuur. Inmiddels zijn er meer dan 1000 ZonDelen verkocht en gaat het zonnepark door. Facturering vindt plaats in augustus.

Vinkje Stap 4 Betalen

Zodra de betaling binnen is, ben je deelnemer van Zonnepark Ecofactorij.

Vinkje Stap 5 Bouw

Start bouw verwacht in oktober 2016

Vinkje Stap 6 Energielevering

Eerste energielevering januari 2017

Vinkje Stap 7 Uitbetalen

Jaarlijkse uitbetaling, eerste uitbetaling januari 2018

 

Deel deze actie